GHC Plantion

Ma, di en do tot 20:30 uur
Bezorging 6 dagen per week
Branchegerichte wederverkopers

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief.


Aanmelden nieuwsbrief

Adriaan Bultus draagt Zalam over aan medewerkers Kudret Aksoy en Rick Meeuwsen

Onlangs heeft Adriaan Baltus bloemengroothandel Zalam, gevestigd in Groothandelscentrum Plantion in Ede, overgedragen aan zijn medewerkers Kudret Aksoy en Rick Meeuwsen. Baltus blijft nog een periode aan boord als inkoper om zo zijn expertise en passie over te dragen. Aksoy en Meeuwsen hebben de ambitie Zalam verder te ontwikkelen als partner voor de hele sierteeltketen.

Bedrijfsleider Kudret Aksoy en hoofd administratie Rick Meeuwsen werken sinds 2015 bij Zalam. Onder de vleugels van eigenaar Adriaan Baltus leerden zij de kneepjes van het vak. Tegelijkertijd zorgden zij voor nieuwe impulsen op het gebied van verkoop, administratie en digitalisering. In 2018 opende Zalam de deuren van de huidige locatie in Groothandelscentrum Plantion. De verhuizing, samen met verdere automatisering en opschaling leidden tot flinke groei met inmiddels 27 medewerkers en een alsmaar groeiend aantal klanten. Waar voorheen inkopers van Zalam dagelijks naar de verschillende veilingklokken reden, kopen zij nu efficiënt in via een eigen dealingroom op diverse veilingen.

De overdracht van Zalam verandert niets aan de succesvolle en door klanten gewaardeerde formule. De bedrijfsvoering, de structuur en de personele bezetting blijven ongewijzigd. De komende jaren wil het bedrijf zich verder ontwikkelen als belangrijke partner van de hele sierteeltketen. Naast snijbloemen levert Zalam onder andere ook droogbloemen en decoratieartikelen. Zalam combineert haar fysieke vestiging in Groothandelscentrum Plantion met een zeer succesvolle webshop.

Kudret Aksoy (31) is een rasechte ondernemer en leerde bij Zalam het vak van commissionair. “Ik heb goed naar Adriaan Baltus geluisterd en zie veel kansen om het bedrijf verder te laten groeien.” Rick Meeuwsen (32) komt uit een kwekersfamilie in Huissen en ging na een studie bedrijfskunde en een periode bij Plantion aan de slag bij Zalam. “Ik ben tussen de bloemen opgegroeid. Het is mooi dat wij als jonge generatie met nieuwe ideeën het werk van onze voorgangers mogen voortzetten.”

Dat doen ze voorlopig nog even zij aan zij met Adriaan Baltus, die zich in 2010 als commissionair in het Plantion-gebouw vestigde en in 2018 Zalam naar Groothandelscentrum Plantion verplaatste en uitbouwde tot groothandel in snijbloemen. Baltus: “Er is nooit een goed moment om te stoppen en ik heb nog steeds dezelfde passie voor bloemen. Maar ik ben er trots op dat twee van mijn eigen mensen het bedrijf voortzetten.”