GHC Plantion

Ma, di en do tot 20:30 uur
Bezorging 6 dagen per week
Branchegerichte wederverkopers

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief.


Aanmelden nieuwsbrief

Bloemenagenda 2016 start met de tulp.

De eerste vier weken van dit jaar staan in het teken van de oer-Hollandse schone met een oosters verleden: de tulp. Voor de consument is er veel te lezen en ontdekken over deze bijzondere bloem in de Bloemenagenda op Mooiwatbloemendoen.nl. Inspireert u deze weken ook uw klanten met het verhaal van de tulp?

Herkomst van de tulp
Wellicht hebben uw klanten weleens gehoord dat de tulp via Turkije ons land in is gekomen. Maar dat de oer-Hollandse schone eigenlijk oer-Iranees, oer-Afghaans en oer-Kazachstaans is, is waarschijnlijk nieuw… en leuk om te weten. Bij aankomst in ons kikkerlandje werd de tulp vol overgave omarmd en werd de tulpenbol zelfs evenveel waard als een Amsterdams grachtenpand. Nu is een flinke bos tulpen goed te betalen en krijgt de consument er gratis een flinke dosis lentekriebels bij.

Kleuren en vormen van de tulp 
Bij het uitzoeken van de perfecte tulp wordt de consument al snel geconfronteerd met enorm veel keuze. De tulp is verkrijgbaar in het wit, rood, oranje, geel, roze, paars, groen of met multicolor bloemblaadjes. Qua vorm valt er voor de consument ook genoeg te kiezen. Zo zijn er tulpen met een enkele of een dubbele rij bloemblaadjes, opvallende franje- en parkiettulpen met gekartelde bloemblaadjes en de elegante lelietulp. En dan zijn er ook nog pioentulpen, die sterk op pioenen lijken, en Franse tulpen die bijzonder lang zijn met zeer grote bloemen.

Verzorgingstips
Met deze verzorgingstips geniet uw klant vijf tot twaalf dagen van tulpen:
• Kies een schone vaas en vul deze met kraanwater op kamertemperatuur.
• Voeg snijbloemenvoeding aan het water toe voor een langere houdbaarheid.
• Snij of knip de stengels schuin af met een schoon en scherp mes of een snoeischaar.
• Wanneer tulpen eventueel slap zijn, kunnen de stelen een uurtje in papier of folie in 15 cm water gezet worden. Daarna staan de tulpen weer keurig rechtop.
• Vul de vaas regelmatig bij met kraanwater.
• De stengel van de tulpen groeit soms nog een aantal centimeters.
• Tulpen gaan langer mee op een koele plek, zet ze niet in de zon of dicht bij de verwarming.
• Zet de tulpen niet in de buurt van een fruitschaal. Fruit scheidt ethyleengas af en dit zal de bloemen sneller doen verouderen.

Een prachtboeket met de tulp
Oer-Hollands opvrolijken doet u met de tulp! Het is een van de weinige bloemen met een eigen vaas. Enthousiast laat uw klant de kleurrijke bloem uit de verschillende openingen springen.
De combinatie van een flinke bos tulpen met anjers, rozen, de Viburnum (sneeuwbal), seringen en ranonkels maakt van een boeket een feest. Kies er een mooie vaas bij met een leuke print of flink veel kleur voor een verrassend leuk en kleurrijk effect. Uw klanten worden waarschijnlijk direct blij van deze instant vrolijkheid.

Symboliek van de tulp
Niet veel mensen weten het, maar ook de tulp heeft symbolische betekenissen. Rode tulpen betekenen onstuimige liefde en met zwarte tulpen zeg je: ‘Ik hou zoveel van je dat ik alles wil opofferen.’

Inspiratie en informatie
Van iedere bloem in de Bloemenagenda zijn inspirerende beelden gemaakt in lijn met de Groenbranche Trends 2016. Deze trends zijn een doorvertaling van de nieuwste consumententrends, specifiek gericht op de groene branche voor zowel binnen als buiten.
Wilt u meer weten over de Bloemenagenda? Lees verder.