GHC Plantion

Ma, di en do tot 20:30 uur
Bezorging 6 dagen per week
Branchegerichte wederverkopers

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief.


Aanmelden nieuwsbrief

Chrysant op de bloemenagenda

De van oorsprong Japanse en Chinese bloem is in Azië al eeuwen razend populair. Rond 1700 kwam de Chrysant naar Europa en konden wij ook van deze prachtige bloem genieten.

Kleuren en vormen van de chrysant
De naam van de chrysant is afkomstig uit het Grieks: chrys (goud) en anthemon (bloem). De oorspronkelijke kleur van de bloem was dan ook goudgeel. Inmiddels is er een ongekend breed kleurenpalet. De consument kiest nu voor warme goudgele, bronsrode of diep oranje tinten. Groentinten zijn erg populair. Men kan ook kiezen voor subtiel en rustig met chrysanten in kleurschakeringen van wit, roze of paars.
Naast het kiezen voor de juiste kleur, moet er ook een keuze gemaakt worden tussen de verschillende soorten: tros-, pluis- en santinichrysanten. En alsof dat nog niet genoeg is, zijn er ook nog vele bloemvormen: van enkel- tot gevuldbloemig en van spider tot pomponvorm.

Verzorgingstips
Laat uw klanten wel twee tot drie weken lang genieten van hun chrysanten met de onderstaande tips.
• Kies een schone vaas en vul deze met kraanwater op kamertemperatuur.
• Voeg snijbloemenvoeding aan het water toe voor een langere houdbaarheid.
• Snij of knip de chrysantenstelen 3-5 cm schuin af met een scherp en schoon mesje of een snoeischaar.
• Zorg dat er geen blad in het water hangt.
• Zet chrysanten niet op de tocht, in de volle zon of bij de verwarming.
• Vul de vaas regelmatig bij met kraanwater.
• Zet chrysanten niet in de buurt van een fruitschaal. Fruit scheidt ethyleengas af en dit zal de bloemen sneller doen verouderen.

Een prachtboeket met de chrysant
Chrysanten zijn sociaal. Je kunt ze makkelijk combineren met andere prachtige bloeiers. Denk bijvoorbeeld aan de roos en anthurium. Zo creëert u een vrolijk en uitbundig boeket. Door de bos in een stoere pot te zetten, maakt u het geheel wat robuuster. Laat uw klanten ook zien hoe veelzijdig deze bloem is!

Symboliek van de chrysant
Vertel uw klanten over de symboliek van de chrysant en ze slaan direct groot in. Deze stijlvolle bloem staat namelijk voor geluk en gezondheid. Dit maakt van de najaarsbloem direct een toepasselijk symbolisch verjaardagscadeau.

bron: mooiwatbloemendoen.nl

https://www.socceronline.club, https://www.lagalaxysoccershop.com, https://www.mlsplayershop.com, https://www.soccerplayershirts.com, https://www.nationalsoccershirt.com, https://www.chelseaplayerstore.com, https://www.soccerplayerkits.com, https://www.atleticomadridplayershop.com, https://www.manchestercityplayershop.com, https://www.acmilanplayeronline.com, https://www.barcelonaplayeronline.com, https://www.hotspurplayeronline.com, https://www.napoliplayeronline.com, https://www.liverpoolplayeronline.com, https://www.romaplayershop.com