GHC Plantion

Ma, di en do tot 20:30 uur
Bezorging 6 dagen per week
Branchegerichte wederverkopers

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief.


Aanmelden nieuwsbrief

Bloemenagenda gaat verder met de Hortensia

In week 33 tot en met week 35 staat een natuurlijke en kleurrijke sfeermaker in de schijnwerper: de Hortensia.
Hydrangea is de officiële wetenschappelijke naam van de no-nonsensebloem, wat komt van hydro (water) en angeion (kruik). De vorm van de hortensia doet namelijk denken aan een oude waterkruik. Oké, het is even zoeken.
De van oorsprong Aziatische/Zuid-Amerikaanse bloem kwam met de eerste VOC-schepen naar Europa.

Kleuren en vormen van de hortensia
In de eerste helft van het jaar zie je de rode, roze, paarse, witte, groene en blauwe hortensia’s. En ook hortensia’s die meerdere kleuren combineren. In de tweede helft van het jaar zijn er de zogenaamde doorgekleurde bloemen. Deze hortensia’s hebben een groene/donkerrode/bruine tint en laten zich goed drogen. Het zijn eigenlijk bloemen die de kweker heeft laten doorontwikkelen in de kas.
Qua vorm is er ook een hoop te beleven. Kies voor enkel- of dubbelbloemige soorten, bolvormige hortensia’s, hortensia’s met kleine bloemetjes in het midden en grote bloemblaadjes aan de rand (randbloeiers) of hortensia’s met een pluimachtige vorm.

Verzorgingstips
Geeft u onderstaande tips mee aan uw klanten? Dan genieten ze optimaal van hun hortensia’s.
• Kies een schone vaas en vul deze met kraanwater op kamertemperatuur.
• Voeg snijbloemenvoeding aan het water toe voor een langere houdbaarheid.
• Snij of knip de bloemstelen 3-5 cm schuin af met een scherp en schoon mesje of een snoeischaar.
• Zorg dat er geen blad in het water hangt.
• Zet hortensia’s niet op de tocht, in de volle zon of bij de verwarming.
• Vul de vaas regelmatig bij met kraanwater, hortensiabloemen drinken veel omdat ze dun blad en dunne bloemblaadjes hebben en daardoor veel vocht verdampen.
• Zet hortensia’s niet in de buurt van een fruitschaal. Fruit scheidt ethyleengas af en dit zal de bloemen sneller doen verouderen.Een prachtboeket met de hortensia
Maak een nonchalant boeket waarvan het lijkt of u het even tussendoor geplukt heeft, maar wat een stijlvol en groots effect heeft. Zo haalt uw klant op een prachtige manier de natuur in huis. Combineer deze bijzondere blaadjesbol met de sneeuwbes, Bupleurum, Calla en Crocosmia-bes. Dit geeft een bijzonder en onverwacht mooi effect.

Symboliek van de hortensia
Naast de pracht van de bloem is er nog een goede reden om hortensia’s te kopen: de bloem staat symbool voor dankbaarheid, gratie en schoonheid. Ook straalt ze overvloed uit, dit vanwege de uitbundige hoeveelheid bloemetjes en de royale bolle vorm. De kleuren van de hortensia symboliseren liefde, harmonie en vrede. Perfect dus om te gebruiken in een bloemwerk bij bruiloften, rouwgelegenheden of verjaardagen.

bron: mooiwatbloemendoen.nl

 

https://www.socceronline.club, https://www.lagalaxysoccershop.com, https://www.mlsplayershop.com, https://www.soccerplayershirts.com, https://www.nationalsoccershirt.com, https://www.chelseaplayerstore.com, https://www.soccerplayerkits.com, https://www.atleticomadridplayershop.com, https://www.manchestercityplayershop.com, https://www.acmilanplayeronline.com, https://www.barcelonaplayeronline.com, https://www.hotspurplayeronline.com, https://www.napoliplayeronline.com, https://www.liverpoolplayeronline.com, https://www.romaplayershop.com