GHC Plantion

Ma, di en do tot 20:30 uur
Bezorging 6 dagen per week
Branchegerichte wederverkopers

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief.


Aanmelden nieuwsbrief

Bloemenagenda sluit 2016 af met Amaryllis

Tussen alle feestversieringen is er een bloem die zich perfect staande houdt: de fonkelende amaryllis. Logisch, want ze ziet eruit als een kerstster! De consument leest alles over de ster van deze feestdagen in de Bloemenagenda op Mooiwatbloemendoen.nl. Onder andere dat deze langstelige, statige schoonheid perfect is om harten te veroveren. Een feest dus! Laat u uw klanten in week 48 tot en met week 52 ook de vele stylingmogelijkheden van deze betoverende bloem zien?

De herkomst van de amaryllis
Onze amaryllis komt oorspronkelijk uit Zuid- en Midden-Amerika en het Caribische gebied en is eigenlijk geen amaryllis. Wat wij amaryllis noemen, heet eigenlijk Hippeastrum. Deze stralende bloem is een afstammeling van de narcisfamilie en groeit uit een bol. De naam Hippeastrum komt uit het Grieks en betekent letterlijk ‘ridderster’, verwijzend naar de stervormige bloembladeren. Hippeus = ridder en astron = ster.

Kleuren en vormen van de amaryllis
De bloemblaadjes van de amaryllis zijn heel bijzonder; ze lijken wel van prachtig fluweel. Qua kleuren zijn ze er in het wit, rood, geel, (zalm)roze, paars, oranje en tweekleurig. Meestal zitten er wel vier tot zes indrukwekkende bloemen aan de steel. De amaryllis als snijbloem heeft geen blad, vandaar dat men haar in Amerika ook wel een ‘Naked Lady’ noemt.

Verzorgingstips
Laat uw klanten extra lang genieten van hun amaryllissen en geef ze onderstaande tips mee.
• Kies een schone vaas en vul deze met kraanwater op kamertemperatuur.
• Voeg snijbloemenvoeding aan het water toe voor een langere houdbaarheid.
• Snijd of knip de stengels schuin af met een schoon en scherp mes of snoeischaar.
• Vul de vaas regelmatig bij met kraanwater.
• De stengel van de amaryllis is soms te zwak voor het gewicht van de bloemen, een stok in de steel is dan de oplossing om haar goed overeind te houden.
• De amaryllissen gaan langer mee op een koele plek, zet ze niet in de zon of dicht bij de verwarming.
• Zet de amaryllissen niet in de buurt van een fruitschaal. Fruit scheidt ethyleengas af en dit zal de bloemen sneller doen verouderen.

Zo maakt u een amaryllisboeket
Eigenlijk heeft de amaryllis helemaal geen andere bloemen nodig. Toch doet ze het ook erg leuk met andere bloemen in verschillende stijlen, van uitbundig tot klassiek. Combineer haar eens met heel veel Ilex. De grote glazen pot met deksel maakt van het geheel een kunstwerk. Uw klanten zullen aangenaam verrast zijn!

Symboliek van de amaryllis
De amaryllis symboliseert trots en betoverende schoonheid. Ze geeft een gevoel van vriendschap en genegenheid. Het is de perfecte bloem om iemands hart te veroveren. Best leuk om te krijgen dus!

Bron: bloemenagenda.nl

https://www.socceronline.club, https://www.lagalaxysoccershop.com, https://www.mlsplayershop.com, https://www.soccerplayershirts.com, https://www.nationalsoccershirt.com, https://www.chelseaplayerstore.com, https://www.soccerplayerkits.com, https://www.atleticomadridplayershop.com, https://www.manchestercityplayershop.com, https://www.acmilanplayeronline.com, https://www.barcelonaplayeronline.com, https://www.hotspurplayeronline.com, https://www.napoliplayeronline.com, https://www.liverpoolplayeronline.com, https://www.romaplayershop.com