GHC Plantion

Ma, di en do tot 20:30 uur
Bezorging 6 dagen per week
Branchegerichte wederverkopers

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief.


Aanmelden nieuwsbrief

Bloemist en leveranciers werken samen aan afzetverruiming.

VBW en haar partners Waterdrinker, Alflora en FloraHolland zetten zich via het communicatielabel “Mijn Bloemist” al geruime tijd in om bloemisten en kwekers/leveranciers verhalen te laten delen en elkaar te inspireren. Het doel hiervan is de consument te kunnen verleiden tot aankoop van (meer) bloemen en planten. De partijen zijn dan ook erg verheugd te constateren dat er steeds vaker ketensamenwerking ontstaat.

Herfstreportage

Negen bloemisten, verenigd in de Achterhoekse Bloemisten Club (A.B.C.), organiseren in het laatste weekend van september een herfstevent in hun winkels. Klanten kunnen die dagen genieten van herfstarrangementen met bloemen, planten en andere échte herfstartikelen. Ook zullen er kwekers in de winkels aanwezig zijn om hun passie voor het vak met consumenten te delen en hen te informeren over de producten.

Vooruitlopend op het event creëren de bloemisten diverse arrangementen t.b.v. een fotoreportage voor het herfstnummer van Mijn Bloemist (verschijning begin september). Via deze reportage worden de herfsttrends van dit jaar getoond. Er zullen meer dan twintig arrangementen worden gemaakt met producten die gesponsord zijn door Waterdrinker, Alflora en FloraHolland.

Storytelling

Het onderscheidende vermogen van een bloemist bestaat naast creativiteit en vakmanschap ook uit de kennis van de producten. Door beleving aan een product te koppelen, wordt meerwaarde gecreëerd en daarmee een reden tot aankoop.

Om bloemisten voldoende handvatten voor het delen van kennis te geven, zijn er tijdens de reportage drie plantenkwekers aanwezig. Voor de kweker is het eveneens interessant om ervaringen van bloemisten te horen; deze informatie kunnen zij wellicht gebruiken bij het ontwikkelen van nieuwe soorten en concepten.

Tot slot

De fotoreportage vindt plaats op maandag 6 juli op een unieke locatie (een stijlvolle oude boerderij) in Gelselaar. De volgende kwekers zullen aanwezig zijn: Stolk Brothers (Anthurium), VG Orchids (Phalaenopsis mini) en veredelaar Schoneveld Breeding (Cyclaam en Primula). Begin september zal de reportage worden gepubliceerd in het herfstnummer van Mijn Bloemist.

De reportage komt tot stand dankzij:

  • A.B.C. Bloemisten (organisatie en creatie)
  • VBW (productie en fotografie)
  • Waterdrinker Aalsmeer (planten)
  • FloraHolland (bloemen)
  • Alflora (hardware/ondergronden)