GHC Plantion

Ma, di en do tot 20:30 uur
Bezorging 6 dagen per week
Branchegerichte wederverkopers

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief.


Aanmelden nieuwsbrief

Dahlia op de bloemenagenda

De zomer is dan misschien meteorologisch gezien weer voorbij en de herfst maakt zijn intocht, met de dahlia haal je de vrolijkheid nog steeds in huis. Met zijn bijzondere bloemblaadjes in verschillende vormen en verschillende kleuren haal je een echte pop of colour binnen. Een vrolijke bloem met een bijzondere betekenis. Niet gek dan ook dat de dahlia van week 36 t/m 38 op de Bloemenagenda staat.
Breng de dahlia nu onder de aandacht van uw klanten en speel in op de belangstelling van de Europese consument voor deze bijzondere bloem in zijn verschillende vormen en kleuren.

Historie
De dahlia is van oorsprong een Mexicaans knolgewas. Rond 1800, toen wij in Amerika waren, namen we dit knolgewas mee terug naar Europa. De naam dahlia heeft hij gekregen omdat het knolgewas is vernoemd naar een Zweedse botanicus: Andreas Dahl.

Krachtige symboliek
Dahlia’s staan voor kracht, weelde en voor een hele speciale boodschap. Geef je een boeket dahlia’s dan vraag je namelijk aan diegene ‘voor altijd de jouwe’ mag zijn. Door het kiezen van de kleuren en vorm van de bloemblaadjes kan je boeket nog persoonlijker maken voor de ontvanger.

Veelzijdig gebruik
Je kan verschillende kanten op met de dahlia. Zet in een vaas allemaal verschillende kleuren en vormen bij elkaar voor een vrolijk,
speels boeket of mix het juist met andere bloemen. Bijvoorbeeld met warm groene kleuren. Zo komen de gekleurde knoppen goed tot zijn recht. Kortom, je kan alle kanten op met de dahlia.

Van zacht roze tot diep rood, de dahlia is verkrijgbaar in vele kleuren. Naast de effen blaadjes, zijn er ook gestippelde of gestreepte dahlia’s. De ene dahlia heeft een rij met blaadjes en de andere juist tientallen blaadjes. En de vorm van het bad kan ook variëren. Van sprietig en rond tot juist opgerold. Het is met recht een veelzijdige bloem.

Meer weten?
Alle weetjes over dahlia zijn te vinden op www.pureseasonalflowers.nl

 

https://www.socceronline.club, https://www.lagalaxysoccershop.com, https://www.mlsplayershop.com, https://www.soccerplayershirts.com, https://www.nationalsoccershirt.com, https://www.chelseaplayerstore.com, https://www.soccerplayerkits.com, https://www.atleticomadridplayershop.com, https://www.manchestercityplayershop.com, https://www.acmilanplayeronline.com, https://www.barcelonaplayeronline.com, https://www.hotspurplayeronline.com, https://www.napoliplayeronline.com, https://www.liverpoolplayeronline.com, https://www.romaplayershop.com