GHC Plantion

Ma, di en do tot 20:30 uur
Bezorging 6 dagen per week
Branchegerichte wederverkopers

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief.


Aanmelden nieuwsbrief

Feestelijke open dag bij Plantion op zaterdag 18 april 2015

Marktplaats voor bloemen en planten viert haar eerste lustrum in gastvrij Ede.

Plantion en haar medewerkers werden in 2010 zeer gastvrij ontvangen in Ede. Gemeente, publiek en ondernemers sloten de nieuwe marktplaats voor bloemen en planten in hun armen en inmiddels is Plantion niet meer uit Ede weg te denken. Naar aanleiding van ‘vijf jaar Ede’ (en op veler verzoek) organiseert Plantion op zaterdag 18 april van 10.00 tot 17.00 uur een open dag. Iedereen is die dag welkom bij Plantion aan de Wellensiekstraat 4 in Ede.

Tijdens de open dag op 18 april is heel Plantion in de feeststemming en bruist het van de activiteiten. Wie altijd al graag eens (of graag nog een keer) een kijkje wil nemen in de keuken van Plantion is welkom. Bijvoorbeeld op de veilingklok, waar bloemisten uit heel Nederland elke dag hun verse bloemen en planten inkopen*. In de indrukwekkende veilinghallen waar alle gekochte producten worden gesorteerd en op transport gezet. In het groencentrum, half overdekt en half buiten, waar hoveniers, bloemisten en tuincentra hun bomen, planten en struiken voor de tuin uitzoeken. Of in het groothandelscentrum met zijn inspirerende winkels vol bloemen, planten, vazen en andere accessoires.

Veel vertier

Daarnaast biedt de open dag genoeg ander vertier voor groot en klein. Professionele arrangeurs binden met elkaar de strijd aan voor het maken van het mooiste Van Gogh-boeket. Tuinarchitecten en arrangeurs demonstreren hun vaardigheden en geven advies. Er komt een lang lint van kramen waar je van alles kunt kopen wat met bloemen en planten te maken heeft. Voor de jeugd zijn er de hele dag spectaculaire demonstraties kickboksen, streetdance en judo. En voor de kleinsten is er een heuse crèche met een leuke kleurwedstrijd en natuurlijk een springkussen.

De entree en alle demonstraties en rondleidingen zijn gratis, hapjes en drankjes zijn voor eigen rekening. De open dag begint om tien uur ’s ochtends en eindigt om vijf uur ’s middags.

* Van 11.00 tot en met 16.00 uur start op elk heel uur een klokdemonstratie in de veilingzaal; het  publiek krijgt uitleg en mag zelf op de knop drukken.

Kroon

Bezoekers van de open dag kunnen ook een kijkje nemen bij de ‘kroon’ op het gebouw van Plantion. In dit nieuwe gedeelte zijn twee grote ledschermen geïntegreerd, waarop beelden worden vertoond uit de campagne Kleurrijkeverhalen.nl.
Plantion maakte van het plaatsen van de kroon, afgelopen maand, een filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=3NmYiKEPMDQ&feature=youtu.be Ook voor de promotiecampagne zelf is een grappig filmpje gemaakt met een knipoog naar het vernieuwde Plantiongebouw: http://kleurrijkeverhalen.nl/verhalen/humor/Passiebloem/

Plantion

Plantion te Ede is een moderne, complete en inspirerende marktplaats voor kwekers en sierteeltdetaillisten. Met 155 medewerkers creëert Plantion optimale afzetmogelijkheden voor producten van haar aanvoerders. Plantion combineert onder één dak een klokveiling (dagverse bloemen en planten), een groencentrum (bomen en tuinplanten) en een groothandelscentrum (bloemen, planten en bloemisterijartikelen). Aanvullend op locatiegebonden transacties bemiddelt Plantion ook rechtstreekse tussen kweker en koper. Over 2014 realiseerde Plantion een omzet van 88,5 miljoen euro. Meer informatie over Plantion is te vinden op www.plantion.nl.

Foto: VVB van Bree