GHC Plantion

Ma, di en do tot 20:30 uur
Bezorging 6 dagen per week
Branchegerichte wederverkopers

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief.


Aanmelden nieuwsbrief

Hidde Klink wint NK Bloemsierkunst Junioren 2016

Hidde Klink uit Raalte (22) is op zaterdag 8 oktober Nederlands Juniorenkampioen Bloemsierkunst 2016 geworden. Een dolblije Hidde behaalde 226,3 van de in totaal 300 punten. De tweede plaats ging naar Daphne van Pijkeren (213,4 punten), derde werd Joyce Oudshoorn (207,5 punten). In totaal namen 12 talenten deel. De winst betekent dat Hidde Nederland in 2017 zal vertegenwoordigen op het EK voor Junioren in België. Het NK vond plaats op ‘Bloemkunst 2016’ bij Kasteel Groeneveld in Baarn.

hidde-statafel3 opdrachten
In totaal moesten de deelnemers 3 werkstukken maken. De eerste opdracht betrof een (buiten)plantenarrangement in de vorm van een statafel. De ondergrond mocht thuis worden voorbereid. Op locatie diende diverse soorten Calanday en Heuchera aan de ondergrond te worden toegevoegd, beschikbaar gesteld door Dümmen Orange. De tweede opdracht was een steekschuimopdracht. Op een krans die beschikbaar was gesteld door Smithers-Oasis moest een fles wijn worden geplaatst. De krans diende te worden weggewerkt, waarbij prominent gebruik moest worden gemaakt van de bladmaterialen van Adomex. Bij de derde opdracht moest een boeket gemaakt worden. Opnieuw mocht de ondergrond thuis worden voorbereid. Ter plekke kregen de kandidaten diverse bloemen van Dümmen Orange tot hun beschikking om het boeket te voltooien.

De werkstukken werden beoordeeld door een professionele jury, bestaande uit Martin Groen, Johan Martens en Mara v/d Berg.

Over het NK Bloemsierkunst Junioren
Het NK Bloemsierkunst Junioren wordt elke 4 jaar georganiseerd door branchevereniging VBW. Bloemisten (in opleiding) t/m 23 jaar kunnen aan deze vakwedstrijd deelnemen. Via voorrondes in 2015 hebben de 12 getalenteerde bloembinders zich geplaatst voor de finale.

De finale van het NK Bloemsierkunst voor Junioren 2016 is mede mogelijk gemaakt door Smithers-Oasis, Staatsbosbeheer (Kasteel Groeneveld), Dümmen Orange, Adomex, FleuraMetz, Stichting Sociaal Fonds Bloemenspeciaalzaken en WorldSkills Netherlands.

De werkstukken zijn nog t/m zondag 16 oktober te bekijken op ‘Bloemkunst 2016’ bij Kasteel Groeneveld in Baarn.