GHC Plantion

Ma, di en do tot 20:30 uur
Bezorging 6 dagen per week
Branchegerichte wederverkopers

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief.


Aanmelden nieuwsbrief

Onderzoek leidt tot 6 typen toekomstige bloemisten

Typeringen geven richting aan toekomst bloemist en toeleveranciers  

Het onderzoek heeft 6 bloemistentypen opgeleverd die in 2020 kansrijk kunnen zijn. Deze typering van bloemisten is een belangrijk middel om bloemisten en toeleveranciers te inspireren en gezamenlijk na te laten denken over de toekomst. Het onderzoek, naar het veranderende koopgedrag van bloemen en planten en de rol daarbinnen van bloemisten en toeleveranciers, is uitgevoerd door TNO, in opdracht van brancheorganisaties VBW en VGB (in nauwe samenwerking met Royal FloraHolland).

Kansrijke consumenten
Vertrekpunt waren de consumentensegmenten zoals door VGB, Bloemenbureau Holland en Royal FloraHolland beschreven in de Consumententool. Deze tool is in de zomer van 2015 gelanceerd en bevat uitgebreide data over houding en gedrag ten aanzien van bloemen en planten. In de tool worden 7 groepen consumenten onderscheiden. Hiervan zijn 5 segmenten kansrijk voor de bloemist (‘Cultivated Performer’, ‘Individualistic Performer’, ‘Cosiness Seeker’, ‘Naturalistic’ en ‘Conventional Smart Shopper’).

Bloemistentypen
Op basis van  deze consumentensegmenten  en maatschappelijke en technologische trends zijn vervolgens zes bloemistentypen gedefinieerd. De typen (zie afbeelding) hebben in het oog springende  namen gekregen, variërend van “Robert de Rijdende bloemist” tot “Oscar de Online bloemist”.

Per type is uitgewerkt wie hun klanten zijn,  waar zij zich in onderscheiden, wat dit betekent voor hun assortiment, hoe ze dit aanbieden en vervolgens wat dit betekent voor de verwachtingen die zij hebben van hun toeleveranciers. Een beschrijving van de typen is te vinden in het onderzoeksrapport, te downloaden op de websites van VBW en VGB.

Tot slot
De uitkomsten van het onderzoek zullen o.a. via workshops worden besproken, met als doel de dialoog over de toekomst op te starten. Bloemisten, toeleveranciers en kwekers zullen hiervoor door VBW, VGB en Royal FloraHolland worden uitgenodigd.

Daarnaast nodigen VBW, VGB en Royal FloraHolland geïnteresseerden van harte uit om kennis te maken met de bloemistentypen op het Florist Event tijdens de Seasonal Trade Fair (9 en 10 maart; Naaldwijk).

 

assenstelsel_6_typen_bloemisten-page1

https://www.socceronline.club, https://www.lagalaxysoccershop.com, https://www.mlsplayershop.com, https://www.soccerplayershirts.com, https://www.nationalsoccershirt.com, https://www.chelseaplayerstore.com, https://www.soccerplayerkits.com, https://www.atleticomadridplayershop.com, https://www.manchestercityplayershop.com, https://www.acmilanplayeronline.com, https://www.barcelonaplayeronline.com, https://www.hotspurplayeronline.com, https://www.napoliplayeronline.com, https://www.liverpoolplayeronline.com, https://www.romaplayershop.com