GHC Plantion

Ma, di en do tot 20:30 uur
Bezorging 6 dagen per week
Branchegerichte wederverkopers

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief.


Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de VBW Flowercup 2016

Ook dit najaar organiseert VBW de “VBW Flowercup”. Deze wedstrijd staat in het teken van een handgebonden boeket voor mannen. Via vier regionale voorrondes en een landelijke finaleronde, zal de winnaar worden bepaald.

Opdracht regionale voorrondes

Omschrijving: Diverse onderzoeken tonen aan dat bloemisten kansen laten liggen in de verkoop van bloemen aan mannen. In deze editie van de VBW Flowercup willen we daarom de man centraal zetten. De opdracht luidt: Maak een handgebonden boeket voor een man. Kijk ter inspiratie voor ‘bloemwerk voor mannen’ naar de uitwerking van het VBW Inspiratieteam.

Techniek: Alle verse plantaardige materialen dienen in aanraking te komen met het water in de vaas. Bij aanlevering dient aan het water FloraLife-bloemenvoeding te worden toegevoegd. We zorgen dat dit op het aanlevermoment voor jullie klaarstaat.

Vormgeving: Vrij Kleur:Vrij

Afmeting: Het boeket moet minimaal 35 verse plantaardige stelen in het bindpunt bevatten.

Presentatie: Het boeket moet aangeleverd worden in een bijpassende ondergrond van glas (zodat de stelen zichtbaar zijn) en geplaatst worden op de door ons beschikbaar gestelde staande zwarte zuil van 30x30x80 cm.

Beoordeling: Het totale arrangement wordt door 3 juryleden beoordeeld, volgens het door Florint vastgestelde internationale 100 puntensysteem (idee, kleur, compositie, techniek). Klik hier voor meer info Bij het boordelen wordt het handgebonden boeket ook uit de ondergrond gehaald.

Regionale voorrondes

De regionale voorrondes vinden plaats op de volgende data en locaties:

  • Dinsdag 13 september 2016 – Pyramide – Naaldwijk
  • Zondag 25 september 2016 – FloraZon – Venlo (Let op! Aanlevering, jurering en prijsuitreiking vindt plaats op 25 september. Op maandag 26 september zullen de boeketten ook nog worden geshowd aan bezoekers van het event. De boeketten kunnen derhalve vanaf 26-9 om 22.00u weer opgehaald worden). 
  • Maandag 3 oktober 2016 – Plantion – Ede (Let op! Aanlevering, jurering en prijsuitreiking vindt plaats op 3 oktober. Op dinsdag 4 oktober zullen de boeketten ook nog worden geshowd aan bezoekers van het event. De boeketten kunnen derhalve vanaf 4-10 om 22.00u weer opgehaald worden). 
  • Woensdag 5 oktober 2015 – Eurofleur – Eelde

Aanleveren van de arrangementen voor Naaldwijk, Ede en Eelde is op wedstrijddagen tussen 15.00 en 17.00 uur, aanleveren Venlo is tussen 08.00 en 10.00 uur.

Finaleronde

Vanuit elke voorronde plaatsen de 6 deelnemers met de hoogste score zich voor de landelijke finaleronde. De 6 kandidaten die na de nrs. 1 t/m 6 uit de verschillende regio’s, de hoogste scores hebben behaald, gaan eveneens door. In totaal telt de finale daarmee 30 deelnemers. De finaleronde vindt plaats tijdens de VBW-ledendag op woensdag 2 november 2016 bij Cultra Aalsmeer.

Publieksprijs

Nieuw dit jaar is de publieksprijs, deze wordt op elke voorrondelocatie uitgereikt aan het boeket dat door de bezoekers als meest aansprekende wordt beoordeeld. De publieksprijs wordt beschikbaar gesteld door Smithers-Oasis.

Aanmelden

Via deze link kun je je aanmelden.