GHC Plantion

Ma, di en do tot 20:30 uur
Bezorging 6 dagen per week
Branchegerichte wederverkopers

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief.


Aanmelden nieuwsbrief

Voorjaarsbloemen op de bloemenagenda

De lente staat voor de deur, een uitgelezen kans om dit te vieren met niet één, maar drie voorjaarsbloemen op de Bloemenagenda: ranonkel, hyacint en narcis. Op Mooiwatbloemendoen.nl leest de consument alles over deze lentebloeiers. Laat u uw klanten ook kennis maken met voorjaarsbloemen?

De herkomst van ranonkel, hyacint en narcis 
Oorspronkelijk komt de ranonkel helemaal uit Midden-Azië. Via allerlei omwegen belandde de bloem uiteindelijk ook in Europa, waar zij haar officiële naam kreeg: Ranunculus. De hyacint kwam rond 1560 vanuit Turkije, Syrië en Libanon naar Europa. Narcissen groeien van nature in weilanden, bossen en op rotsige plekken in West-Europa.    

Kleuren en vormen van ranonkel, hyacint en narcis 
voorjaarsbloemen_2017-1De ranonkel is er in het wit, geel, oranje, roze, rood en paars. De hyacint wacht op je in de bloemenwinkel in het wit, rood, geel, roze, paars, oranje, groen of meerdere kleuren per bloem. Knalgeel is natuurlijk de bekendste kleur van de narcis, maar je hebt ook prachtige combinaties met wit of zalmroze. En wist je dat de narcis verschillende verschijningsvormen heeft? Met blad, zonder blad, met grote trompetten en kleinere, sterk geurend en niet geurend.

Verzorging 
Met deze verzorgingstips genieten consumenten nog langer van hun voorjaarsbloemen:
•    Kies een schone vaas en vul deze met schoon water.
•    Voeg snijbloemenvoeding aan het water toe voor een langere houdbaarheid.

•    Snij de stengels schuin af met een schoon en scherp mes of een snoeischaar.
•    Zet de bloemen op een koele, niet-zonnige standplaats uit de buurt van de fruitschaal.
•    Vervang het water eens in de drie dagen om zo lang mogelijk van je boeket te kunnen genieten.

Symboliek van voorjaarsbloemen
De voorjaarsbloemen ranonkel, hyacint en narcis barsten van de symboliek. Van trots en ijdelheid tot charme en liefde. Genoeg mogelijkheden om iemand zeer mee te verrassen.

Boeketrecept met voorjaarsbloemen
Sluit je ogen en teken de lente uit. Welke kleuren gebruik je? Om het echte lentegevoel in de vaas te krijgen, is het gebruik van kleuren als oranje, blauw, paars en wit aan te bevelen. Met zoveel kleurbekenning heeft de vaas niet veel meer nodig. Een hoog, cilindervormig exemplaar is eigentijds, geeft het spotlicht aan de bloemen en biedt genoeg ruimte aan de grote hoeveelheid stelen.

Dit heb je nodig
•    Ranonkel
•    Hyacint
•    Narcis
•    Fritillaria
•    Briza (trilgras)
•    Blad van de varen
•    Freesia

Meer over voorjaarsbloemen
Op Mooiwatbloemendoen.nl vinden consumenten ook meer inspiratie om erop uit te gaan en de handen uit de mouwen te steken. Bekijk de schoonheid van dé trendkleur van het moment, maak eens een vroege-vogel-boeket voor de ochtendmensen om je heen, begin aan de voorjaarsschoonmaak en zwijmel weg bij de liefste flower childs.

Plant van de maand
De tuinplant van de maand maart is de Citrusboom, lees er hier alles over.
De woonplant van de maand is de vrolijke Bromelia. Meer weten? Klik hier.

https://www.socceronline.club, https://www.lagalaxysoccershop.com, https://www.mlsplayershop.com, https://www.soccerplayershirts.com, https://www.nationalsoccershirt.com, https://www.chelseaplayerstore.com, https://www.soccerplayerkits.com, https://www.atleticomadridplayershop.com, https://www.manchestercityplayershop.com, https://www.acmilanplayeronline.com, https://www.barcelonaplayeronline.com, https://www.hotspurplayeronline.com, https://www.napoliplayeronline.com, https://www.liverpoolplayeronline.com, https://www.romaplayershop.com